ОДРЖАНА СЕДНИЦА СО АПАТИН, ОБРАЗОВАЊЕ У ЖИЖИ ОДБОРНИКА

APATIN POLITIKA VESTI

На 29. седници одборници су разматрали 18 тачака дневног реда од којих се већина одлука једногласно прихватила. На почетку је уместо др Живорада Смиљанића за одборника СПС-а изабрана Вера Милентијевић, економиста из Пригревице. Прихваћена је и одлука са колико средстава ће се финасирати Локални акциони план запошљавања, као и подршке малим предузећима и незапосленим лицима. Такође је Николина Сучевић, директорка Центра за социјални рад изложила одлуке о методологији формирања цена услуга Центра као и критеријумима и мерилима за трошкове крисника услуге помоћ у кући.

Исцрпан извештај је о трошењу средстава из буџетског фонда за заштиту и унапређење животне средине за протеклу годину изнела Драгана Стамболија, руководилац инспекцијских служби. За све видове заштите укупно је издвојено 54 милиона динара. Међу значајније ставке од више од 40 милиона динара је издвојено за проширење и реконструкцију атмосферске канализације у сливу „Дунавац“. Још је наведено да су у Сонти и Пригревици решене бесплатне канте за смеће у домаћинствима, а да ће ускоро бити у Купусини и Свилојеву, одговорила је Дубравка Кораћ, земаница председника општине на питање Иштвана Петера, одборника из Купусине.

Од тачака дневног реда полемику је изазвала она везана за образовање, посебно стипендије, у којој је Миодраг Бакић, нови шеф одборничке групе СПС, изнео примедбе на критеријуме посебно, смтрајући ће да су стипендије биле боље регулисане у време власти СПС. Он је такође рекао да се треба уложити у реконструкцију грејања у ОШ „Жарко Зрењанин“ а Дубравка Кораћ, је одговрила да је то већ планирано те да су средства већ обезбеђена, како за грејање тако и друге радове на овој школи.

Кораћева је најавила да се планира већ од идуће школске године да стпендије добију и средњошколци, што је једна од мера која би требала задржати ђаке у нашим школама. Предлог мреже школа у општини није изазвао полемику а коначну реч ће имати Покрајина на предлог који достављају општине.

У осталим тачкама дневног реда које су се тицале грађевинског земљишта, комасације у Сонти, локалним комуналним таксама није било дискусије. Као ни о одлукама које се тичу усклађивања са законима неких појединачних аката и које су биле више информативног карактера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.