„ZLATNA KAPIJA“ ODUŠEVILA PUBLIKU

APATIN KULTURA SRBIJA VESTI

Umetnici iz Rusije, po treći put među Apatincima su svojim skoro dvočasovnim nastupom oduševili preko 300 prisutnih gledalaca koji su iskrenim aplauzom pozdravljali izvođače, a ovi su im uzvratili vatrometom boja, ritma i veselih tonova . Muzikom i pesmom gosti iz Rusije su prisutne proveli širokim stepama, narodnim običajima, tradicijom hrabrih kozaka, tradicijom devojaka i momaka.

Praćeni zvukom harmonike koja je prepoznatljiv instrument u folkloru svih pravoslavnih naroda članovi KUD-a iz Moskve su tokom celog koncerta držali pažnju prisutne publike. Domaćini su ovaj put bili gosti izvođača iz Rusije.

-Publika nas je prosto nosila tokom koncerta. U takvoj atmosferi i naši mladi izvođači dobiju krila i daju svoj maksimum. Treći put smo u Apatinu, i uvek se rado vraćamo u vaš grad.- rekla je nakon koncerta Natalija Artjomova, rukovodilac ansambla i majka šestoro dece koji svi nastupaju u ovom ansamblu.

I ove godine KUD „Zlatna kapija“ je u Apatinu boravio kao gost Udruženja „Pariotski front“, Opštine Apatin i međunarodnog kampa „Sabor 2017“. Nakon Apatina članovi ruskog ansambla imaju ugovorene nastupe u još nekoliko gradova Srbije i Republike Srpske.

Zlatna kapija RUSIJA