UMETNIČKI STUDIO SOMBOR ODRŽAO „KAMP UMETNOSTI“

KULTURA SOMBOR VESTI

Umetnički studio Sombor organizovao je 2. i 3. septembra „Kamp umetnosti“ u kampiralištu Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru. Na kampu je učestvovalo 60 polaznika Umetničkog studija, od 5 do 25 godina.

Tema ove dvodnevne likovne kolonije bila je slobodna. Prvog dana kampa u posetu je došao pomoćnik gradonačelnice za kulturu i informisanje Branislav Svorcan, koji je obišao umetnike. Mladi umetnici su radili različitim tehnikama: crtež, ulje na platnu, akvarel, pastel. Sa polaznicima Umetničkog studija Sombor crtale su i četiri učenice OŠ „22. oktobar“ iz Bačkog Monoštora, kao nastavak saradnje sa ovom školom.

U poslepodnevnim satima JP „Vojvodinašume“ organizovalo je kratku šetnju kroz Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“, onoliko koliko je to vreme dozvolilo, s obzirom na kišu. Po povratku je nastavljeno druženje i slikanje. Nakon večere organizovano je druženje uz logorsku vatru i gitare.

Drugi dan kampa je bio kišovit, te su umetnici imali malo teže uslove za rad, ali ih ni to nije sprečilo da dovrše svoje radove za poslepodnevnu izložbu i takmičenje. Po samom završetku „Kampa umetnosti“ otvorena je izložba nastalih radova i nagrađeni su oni najbolji. Ovogodišnji žiri bili su sami polaznici Umetničkog studija Sombor, koji su sada imali priliku da vide da nije nimalo lako odabrati najbolje. Nakon glasanja određena su po tri najbolja rada u kategoriji dece i u kategoriji mladih. U kategoriji dece, prvu nagradu dobio je Danijel Kolović, drugu Milica Hajnal i treću Nevena Serenčeš, a u kategoriji mladih, prvu nagradu osvojila je Iva Hajnal, drugu Hana Ikač, a treću Milan Knežević. Prve nagrade obezbedio je „Ars“, druge knjižara „Pergamona“, a treće nagrade su poklon Umetničkog studija. Tim Umetničkog studija odabrao je i najlepši rad gošći iz monoštorske škole, a toje bila Ana Đipanov.

Projekti „Kamp dečje umetnosti“ i „Kamp omladinske umetnosti“ finansirani su sredstvima iz budžeta grada Sombora, preko konkursa „Projekti za decu 2017“ i „LAP za mlade 2017“.

Danijel Kolovic glasanje Iva Hajnal izbor najlepsih radova logorska vatra otvaranje izlozbe radna atmosfera setnja u Gornjem Podunavlju vecera