ЗБОГ ВРЕМЕНСКЕ НЕПОГОДЕ ЗАСЕДАО КРИЗНИ ШТАБ – ОПШТИНА ЋЕ ПОМОЋИ ГРАЂАНИМА У САНИРАЊУ ШТЕТЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Због проблема које су у Апатину и селима изазвале обилне падавине, данас је одржана седница Кризног штаба општине Апатин којој су поред председнице Дубравке Кораћ и њеног заменика Радована Ђукића, присуствовали и представници свих Месних заједница, као и свих јавних служби које су задужене да интервенишу у оваквим ситуацијама.

Представници Месних заједница су на седници информисали челнике Општине о тренутној ситуацији у Апатину и насељеним местима, као и о проблемима са којима се суочавају грађани након обилних падавина. На седници је донета одлука да се формира тим којем грађани могу да пријаве насталу штету услед падавина, па сви они који имају било какво оштећење на имовини треба да се јаве у своју Месну заједницу. Председница општине Апатин Дубрака Кораћ је објаснила да ће комисија по пријави до краја недеље изаћи на терен и утврдити евентуалну штету и апеловала на грађане да се савесно понашају према атмосферским каналима.

-У случају да је грађанима ушла вода у кућу и да нису у могућности да то сами санирају, могу да позову ЈКП “Наш дом” и чим пумпа буде слободна биће донета на лице места. Молим грађане за стрпљење, али и апелујем да буду одговорни јер је приликом чишћења атмосферских канала нађено свашта. Зачепљене су решетке и сливници, а тиме се отежава рад и грађани сами себи стварају проблем. Ја их молим да отпад одлажу на места која су за то предвиђена, а не у одводне канале јер у оваквим ситацијама када су у питању велике количине воде, сами себи и својим комшијама праве проблем. Колико год била организована билжо која служба, немогуће је да испрати такву немарност, нагласила је Дубравка Кораћ.

Директор Јавног комуналног предузећа “Наш дом” Небојша Смиљанић је рекао да су екипе овог предузећа добар део вечери и ноћи провели на терену како би санирали последице олујног невремена.

-Гледали смо да предузмемо мере које ће бити најефикасније, како би у најбржем времену отклонити огромну количину атмосферских вода која је пала у нашој општини. Све пунктове у граду смо покрили са људима који су највише радили на чишћењу сливних решетки, како би атмосферске воде биле одвођене на прави начин. Базирали смо се и на рад наших црпних станица и гледали да помогнемо грађанима који су се јављали да имају проблем са атмосферсим водама у својим домаћинствима, рекао је Смиљанић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.