ЗБОГ НЕЛЕГАЛНОГ РИБОЛОВА ПРИЈАВЕ ПРОТИВ 44 ЛИЦА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Више од 2.400 контрола риболовног подручја под ингеренцијом „Вода Војводине“ обављено је током 2019. године, а преконтролисано је више од 8.000 риболоваца.

Током контрола заплењено је више од 63 километара нелегално постављених мрежа и 150 комада другог недозвољеног алата за риболов. Против 44 особа поднете су прекршајне пријаве због нелегалног риболова.

„Рибокрађа је проблем са којим се чувари свих риболовних вода, па и оних које су поверене на чување ‘Водама Војводине’, свакодневно сусрећу. Тимови рибочуварске службе свакодневно контролишу рекреативне рибловце и привредне рибаре на води, али је рибокрађа као проблем стално присутна на риболовним водама“, наводе у „Водама Војводине“.

Подсетимо, риболовне воде којима управљају „Воде Војводине“ су: каналска мрежа Хидросистема ДТД у Бачкој и Банату, део Дунава од Бачке Паланке до Бешке (укупне дужине 64 километра), затим Бегеј, Златица, Kараш, Kриваја и акумулација Чонопља. Ово предузеће брине и о риболовним водама у заштићеним подручјима Парк природе „Јегричка“ и Парк природе „Бељанска бара“. За заштићена подручја морају се купити посебне дозволе, за сваки парк природе посебно.

У овом предузећу апелују на све риболовце да поштују правила и ограничења риболова како би заједничким снагама сачували и унапредили рибљи фонд на војвођанским водама.

021.rs

7 thoughts on “ЗБОГ НЕЛЕГАЛНОГ РИБОЛОВА ПРИЈАВЕ ПРОТИВ 44 ЛИЦА

  1. Beogradski ribočuvari su najkorumpiraniji. Posebno neki Jovan. On je glavna džukela. Petar Nećak je ,,referent“ pod čijom dirigentskom palicom se prljava rabota odvija. STOP RIBOKRAĐI!

  2. Kako vas nije sramota, bolje cutite masakrirali su sve vode koji cuvari o cemu vi pricate koje dozvole za sta vode su prazna a ti isti cuvari rade sa ribokradicama sramota.

  3. Hvala Boze vec jednom da se preduzima nesto!! Treba objaviti imena lica uhvacena u krivolovu i zabranu na 10 godina im dati !!!
    Čuvari dodjite na nase Palicko jezero i pohvatajte nase lopove koji krivolovom mrezama izlovljavaju smudjeve !!!

  4. 2019. Sam imao 70 ak izlazaka na Tisi u Senti NI JEDNOM nisam video ribočuvara. A čovek iz Ade pušta mrežu u sred bela dana. Još moram i štapove da vadim da mi ne bi pokupio sa mrežom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.