СМАЊЕН БРОЈ РАДНИКА „НА ЦРНО“ – У АПАТИНУ ПРЕКРШАЈНЕ ПРИЈАВЕ ЗА ТРИ ПОСЛОДАВЦА

APATIN EKONOMIJA VESTI

У току 2019. у инспекцијским контролама затечено је 12.938 особа које су радиле мимо закона, што је за четвртину мање у односу на 2018, пише Политика.

У Србији је у току прошле године у раду на црно затечено 12.938 радника, што је за 24 одсто мање наго 2018, када су инспектори приликом контроле установили да је на тај начин радило 17.026 људи, наводи лист.

Према подацима Инспектората за рад, приметан је и тренд смањења нерегистрованих субјеката за 36 одсто, у периоду од 2017. до 2019. године.

На сајту Министарства за рад и запошљавање, преноси лист, објављен је и списак на којем се налази 3.695 послодаваца код којих су приликом инспекцијског надзора затечени радници на фактичком раду на црно, у периоду од 3. јануара прошле до 15. јануара ове године.

Реч је о предузећима која се, између осталог, баве угоститељством, трговином на мало, фризерским и козметичким услугама, одржавањем и поправком моторних возила, изградњом стамбених и нестамбених зграда…,наводи Политика.

Према подацима које је објавило надлежно Министарство, у Апатину је прошле године код три послодавца затечено укупно четири радника који нису били пријављени. Против сва три послодаваца је поднет захтев за покретање прекршајног поступка.

2 thoughts on “СМАЊЕН БРОЈ РАДНИКА „НА ЦРНО“ – У АПАТИНУ ПРЕКРШАЈНЕ ПРИЈАВЕ ЗА ТРИ ПОСЛОДАВЦА

  1. Slaba je inspekcija uopšte u srbiji, hiljade radnika rade na crno, to mogu dokumentovati, koliko mi je trgovaca pričalo,, damo inspektoru 50 evra, on nepogleda ništa, nemamo mi ni sudstva, o inspekcojama da ne pričamo, jer nemamo pravnu državu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.