ZAVRŠENI RADOVI NA SANACIJI SOMBORSKIH PUTEVA RADOJEVIĆI I ŠAPONjE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Šabačka kompanija VD „Jugokop-Podrinje“ d.o.o., završila je sanaciju i pojačano održavanje Starog sivačkog puta (Radojevići) i puta Šaponje-krak 1,nadomak Sombora. Ukupna vrednost izvedenih radova iznosi 6.273.125 dinara (sa PDV-om).
Komisija za obračun i primopredaju radova izvršila je prijem i konstatovala da su atarski putevi, kako je i ugovorom definisano, urađeni do nivoa tucanika i garantni rok je počeo da teče  od dana prijema.

Pre potpisivanja zapisnika o primopredaji izvršenih radova, na licu mesta-putevima, bili su članovi nadležne Komisije: Zoran Miler, član Gradskog veća za poljoprivredu, razvoj sela i zaštitu životne sredine, Slobodan Kosanović, načelnik i Zolika Ivan, pomoćnik načelnika Odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj, predstavnici kompanije „Jugokop – Podrinje“ –  Dragan Kusonić i Mile Gajić.

-Radovi na putevima bili su predmet javnih nabavki, a sredstva u ukupnom iznosu od 10,5 miliona dinara, na osnovu procene projektantske kuće o vrednosti ukupnih radova na oba puta, su obezbeđena finansijskim planom Odeljenja za poljoprivredu GU za ovu godinu. Nakon sprovedene javne nabavke i izbora izvođača, te izvršenih sanacija puteva, ispostavilo se da je u odnosu na procenjenu vrednost radova ostvarena razlika, odnosno da je preostalo 4.176.874 dinara, koji su i dalje na računu Odeljenja za poljoprivredu – kazao je Miler.