ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ПУТА БАЧКИ МОНОШТОР-КУПУСИНА

DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Радови на изградњи локалне саобраћајнице од Бачког Моноштора до Купусине су завршени, а тим поводом радове су обишли представници Града Сомбора, општине Апатин, представници извођача радова „Екстра Ауто Транспорт“ д.о.о. Врбас, надзорног органа ЈКП „Простор“ Сомбор и Месне заједнице „Бачки Моноштор“.

Том приликом, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиција Ђорђе Зорић изјавио је како ће ова саобраћајница бити од великог значаја како за становнике Бачког Моноштора и Купусине, тако и за све грађане са територије Сомбора и Апатина.

„Налазимо се на путу који спаја Бачки Моноштор и Купусину, а самим тим и град Сомбор и општину Апатин. Овај пут је урађен у ширини од 5,5 метара и дужини од 10,6 километара, од тога је 5,3 километра урађено на територији општине Апатин и 5,3 на територији Града Сомбора. Оно што је јако битно јесте да ће овај пут бити значајан како за саме мештане Бачког Моноштора и Купусине, тако и за све грађане града Сомбора и општине Апатин. Оно што је интересантно да нагласимо је то да је поред овог пута урађен и пут од Стапара до Сивца и тренутно се ради деоница пута од Риђице до Растине“, рекао је градски већник Зорић.

Радови на изградњи потпуно новог пута од Бачког Моноштора до Купусине су подразумевали ископе, насипање слоја песка и туцаника, наношење два слоја асфалта укупне дебљине 11 центиметара, уређење банкина, те постављање вертикалне и хоризонталне саобраћајне сигнализације, заштитне одбојне ограде и колских прилаза.

Целокупне радове су суфинансирали Управа за капитална улагања АПВ, Град Сомбор и општина Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *