ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА РАДОВА НА НОВОЈ ПИЈАЦИ У СОНТИ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

ИНВЕСТИЦИЈА ВРЕДНА 14 МИЛИОНА ДИНАРА

За изградњу нове пијаце у Сонти из општинског буџета опредељено око 14 милиона динара. Нова пијаца се налази на локацији некадашње теретане на отвореном, на раскрсници Војвођанске улице и главног пута који води из Сонте према Богојеву. Тај простор је сада уређен и на њему се налази 48 нових пијачних клупа. Изградња пијаце подељена је у две фазе и након завршетка радова, Сонта ће имати модерну, а пре свега функционалну пијацу.
-У првој фази уређен је комплетан простор где се пијаца налази, постављене су нове клупе, а урађен је и паркинг због безбедности и купаца и продаваца јер се пијаца налази уз главни пут који води ка граници са Хрватском. Постављене су украсне жардињере- клупе у које ће се посадити стабла која ће у будућности пружити заклон од сунца
.
У другој фази радова предвиђена је изградњу објекта који ће имати два локала у коме ће се продавати свеже месо и млечни производи, док ће на спрату бити канцеларија за комуналне инспекторе. Планирано је да се и комплетна пијаца наткрије како продавци не би киснули. У наредном периоду урадиће се и уређење зелених површина, рекао је Томислав Силађи, помоћник председнице општине за комуналну област и рурални развој.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *