УЗ ПЕСМУ И ПЛЕС ДОЖИВЕТИ УМЕТНОСТ

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

ИЗЛОЖБА НА СОКАКУ

У Сонти је организована улична изложба радова уметница Ане Тудор организује и ликовна радионица за децу. На изложби је приказана и слика „Километар Дунава“.

во је већ постала традиционална улична изложба и сваке године одазове се велики број мештана, људи са стране, али и деце из основне школе која радо учествују у радионицама. Ово је поклон мојим Сонћанима. Већ годинама живим на отоку Хвару и тамо сам основала породицу, али се увек радо враћам у моје сокаке.

Идеја изложбе на отвореном родила се кроз жељу да се слике прибиже људима, пуно сам путовала по свету и имала прилику да видим како се то ради. Желим да ширим радост и љубав међу људима, а љубав и сликарство иду заједно.

Времена су тешка и у оваквим ситуацијама треба охрабрити, окупити људе јер се блискост, разумевање и љубав могу изразити кроз слику, а када сте у блиском контакту са њом можете је и доживети.

Слика „Километар Дунава“ је најдужа слика на свету о Дунаву и била је изложена у сваком граду на Дунаву, а и један део је постављен на овој изложби, рекла је Тудор.

Током изложбе организована је и дечија радионица на којој су мали уметници показали своје умеће.

Радим као ућитељица у основној школи и пропагирам уметност, децу усмеравам да буду креативни. Да сами науче и виде да од ничега могу да направе нешто.

Тета Ана нам често долази, ради са децом, прича им о свом животу, путовањима и искуству које је стекла. Деца радо раде и разговарају са њом и  уче нове технике у сликарству, рекла је Барбара Зец, учитељица.

Проглашени су најбољи радови и деца су добила лепе награде, док је за остале посетиоце организована томбола на којој је једна од награда и била Анина слика.

Већ дуго пратим и подржавам Анин рад, увек има неке нове идеје и никада јој не недостаје снаге да их реализује. Оваква окупљања значе мештанима Сонте јер се друже, запевају и заплешу уз тамбураше који су неизоставни део сваке сонћанске манифестације, рекла је Ерика Бутковић, сликарка текстила.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *