ЗАВРШЕН ПУТ СТАПАР-СИВАЦ, САОБРАЋАЈНИЦА ОД ВЕЛИКЕ ВАЖНОСТИ ЗА АПАТИНЦЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Председник Покрајинске владе Игор Мировић је у друштву градоначелника Сомбора Антониа Ратковића, председника Општине Кула Дамјана Миљанића, начелника Западнобачког управног округа Горана Нонковића и представника извођача радова „Екстра Ауто Транспорт“ д.о.о. Врбас Милутина Перуновића, јуче обишао завршене радове на изградњи локалног пута Стапар – Сивац. Мировић је рекао да је ова саобраћајница веома значајна за Сомбор и Кулу, а посебно за становнике Апатина, јер ће преко ње Апатинци добити директан излаз на будућу брзу саобраћајницу Сомбор-Кикинда.

-Дужина овог локалног пута је готово 16 километара, а вредност радова је око 1,37 милијарди динара. Овај пут је веома значајан за град Сомбор и општину Кула, а посебно за становнике Апатина јер ће преко њега Апатинци добити директан излаз на будућу брзу саобраћајницу Сомбор-Кикинда, рекао је Мировић.

Према његовим речима, овај пут је значајан и за пољопривреднике, којима ће бити олакшан приступ парцелама.

-Ово је важна вест за све грађане Стапара, Сивца и других насеља јер ће знатно скратити путовања и уз то ће допринети бољој повезаности насељених места у Западнобачком округу, закључио је председник Мировић.

Обиласку радова присуствовали су и покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић, директор Управе за капитална улагања Милош Малетић, председник Скупштине општине Кула Велибор Милојичић, члан Градског већа Сомбора за област комуналне делатности и инвестиција Ђорђе Зорић и представници надзорног органа.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *