ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ ПОДРШКЕ РОМКИЊАМА ЗА ЛАКШИ ПРИСТУП ТРЖИШТУ РАДА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Завршном конференцијом која је данас одржана у плавој сали општине Апатин окончан је пројекта „Оснажене ка запослењу – Подршка Ромкињама у општини Апатин за лакши приступ тржишту рада“.

Пројекат су заједнички спровеле Општина Апатин и Удружење грађана „Бреза“, а током његовог трајања за 61 учесницу са територије општине организоване су обуке за активно тражење посла, едукације за учење основа мађарског и немачког језика, психосоцијална подршка, обука за геронтодомаћице као и обука за пријављивање за посао.

Испред општине Апатин, као главног носиоца пројекта, на конференцији је говорио заменик председника општине Радован Ђукић, као и Душко Бурсаћ испред Удружења грађана „Бреза“, партнера на овом пројекту. Према њиховим речима пројекат је испунио свој циљ.

– Одржани су тренинзи намењени јачању капацитета организација и институција које се баве унапређењем положаја корисника, округли столови, сесије, и бројне обуке, рекао је Ђукић додајући да су полазнице на крају добиле потврду од Републичког завода за социјалну заштиту о успешном завршетку обуке.

Циљ пројекта је унапређење социјалног и економског положаја жена ромске националности у општини Апатин, развојем њихових капацитета за улазак на тржиште рада, и то кроз стручне обуке и психосоцијалну подршку.

Пројекат финансира Европска унија, у оквиру Програма „Подршка ЕУ инклузији Рома – оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“, а реализује га Стална конференција градова и општина.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *