ZAVRŠEN PROJEKAT “DA LI ZNAMO JEDNI OD DRUGIMA”

APATIN KULTURA VESTI

U sonćanskom Domu kulture je održana svečanost kojom je zaokružena realizacija projekta pod nazivom “Da li znamo jedni o drugima?” koji je realizovao Centar za kulturu i obrazovanje Sonta uz podršku Resurs centra Somborskog edukativnog centra u partnerstvu sa Novosadskim humanitarnim centrom u okviru programa MLADI SU ZAKON koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Mladi su prošli kurseve fotografije i rada sa kamerom, pa je projekcija sedam kratkih filmova na neki način bila njihov “diplomski rad”. Na filmskom platnu su se ređale filmske minijature o košarci u Sonti, karatistima, najmlađim sonćanskim fudbalerima, talentovanoj fudbalerki Viktoriji Nikolić, dečijem horu iz Sonte koji peva crkvene pesme katoličke i pravoslavne crkve. Publika je mogla da vidi kratku priču o Humanitarnom udruženju mladih Apatinaca i priču o CEKOS-u i njegoviom članovima. Akteri i autori ovih ostvarenja su: Stefan Klecin, Marija Domić, Emina Čonkić, Sara Stepanović i Jelena Đurkov. Koordinator projekta je predsednik CEKOS-a Nikola Dobrijević.

Uz veliki broj prisutnih Sonćana, ovoj svečanosti su prisustvovali predstavnici Mesne zajednice Sonta, Somborskog edukativnog centra, Kancelarije za mlade opštine Apatin, Humanitarnog udruženja mladih Apatinaca i pojedinih sportskih klubova. Zaslužnim pojedincima i organizacijama, koji su podržali realizaciju ovog i projekta “Mesto gde ću živeti i raditi” finansiranog od Trag fondacije i Balkanskog fonda za demokratiju, a sufinansiranog od strane Opštine Apatin i Mesne zajednice Sonte.