ZA TURISTE IZ NEMAČKE I AMERIKE ORGANIZOVAN DOČEK U APATINU

APATIN DRUŠTVO VESTI

U organizaciji Udruženja Nemaca „Adam Berenc“ iz Apatina i Zavičajnog udruženja Apatinaca iz Nemačke, u Apatin je stigla grupa od 70 turista iz Nemačke i Amerike koji su potomci Nemaca, nekadašnjih stanovnika sa ovih prostora.
Prvog dana njihovog boravka u našem gradu priređen je prijem i prigodan kulturno umetnički program u kom su nastupili članovi GKUD-a ,,Dunav iz Apatina” i etno grupa ,,Etna”.

Boris Mašić, predsednik Udruženja „Adam Berenc“, upoznao je goste sa istorijatom Apatina, pri čemu je akcenat stavio na vekovno zajedništvo i zajednički život Nemaca, Mađara, Srba i ostalih nacionalnosti koje žive na ovom području.

U ime lokalne samouprave, goste je pozdravila Dubravka Korać, zamenica predsednika opštine Apatin, i poželela im ugodan boravak u našem gradu.

NEMAČKI I AMERIČKI TURISTI POSETILI APATIN, (5) Tokom dana je za goste organizovan obilazak Apatina i upoznavanje sa svim znamenitostima grada, a za petak je u crkvi Srce Isusovo planiran obilazak muzeja jedinstvenog u Srbiji, a zatim i koncert vokalnog sastava iz Sombora ,,Kvinta Divina”. Koncert je zakazan za 17 sati, a organizatori pozivaju sve građane opštine Apatin da prisustvuju ovom nesvakidašnjem vokalnom izvođenju renesansne muzike.
NEMAČKI I AMERIČKI TURISTI POSETILI APATIN, (4) NEMAČKI I AMERIČKI TURISTI POSETILI APATIN, (3) NEMAČKI I AMERIČKI TURISTI POSETILI APATIN, (2) NEMAČKI I AMERIČKI TURISTI POSETILI APATIN, (1) NEMAČKI I AMERIČKI TURISTI POSETILI APATIN,
Foto/info- Miodrag Baćanov,025info televizija