OO SPS-KANDIDATI SMILJANIĆ I BAKIĆ NE KRŠE ZAKON

STRANAČKA HRONIKA VESTI

Opštinski odbor Srpske napredne stranke izneo je prethodnih dana u javnost dopis Agencije za borbu protiv korupcije u kojem se navodi da odbornici Socijalističke partije Srbije,dr Živorad Smiljanić i Miodrag Bakić svojom kandidaturom za članove Saveta mesnih zajednica ulaze u sukob interesa. U SNS upozoravaju da će eventualnim osvajanjem glasova na predstojećim izborima i naknadnim napuštanjem tih pozicija, kandidati SPS prouzrokovati ponavljanje izbora na MZ Apatin, što bi kako navode, izazvalo nepotrebne troškove ponavljanja izbora za koje bi grad trebao da izdvoji dva miliona dinara. Iz SPS demantuju da njihovi kandidati krše zakon, iznoseći slične kontraoptužbe na račun odbornika Bore Bulata koji je istovremeno bio odbornik i član Saveta MZ Prigrevica i za kojeg Agncija prema njihovim navodima nije imala prigovore. Saopštenje vam prenosimo u celosti.

SAOPŠTENJE

„U poslednje dve nedelјe intezivirane su aktivnosti u vezi sa izborima za Savete mesnih zajednica. SNS izvršila je neviđeni pritisak na kandidate Socijalisticke Partije Srbije Opštinski odbor Apatin u smislu ucena, pretnji njima i njihovim porodicama i odustajanja istih od kandidature. Ovih dana SNS deli pakete i novac onima koji treba da  glasaju za njih. Sve to stvara nezdravu atmosferu i iritira poštene građane.
U novokomponovanoj Skupštini opštine Apatin trenutno se nalazi odbornik Bulat Boro koji je od juna prošle godine do danas član saveta mesne zajednice Prigrevica. Agencija za borbu protiv korupcije na ovakvu situaciju nije reagovala a i sam odobornik Boro Bulat je na sednici skupštine rekao da je njemu ova agencija to dozvolila.

Na sastanku Opštinske izborne komisije predstavnici opštinkse vlasti informisali su ovo telo da ne postoje zakonske prepreke da odbornici mogu da budu i članovi Saveta mesne zajednice. Saopštenje koje je dala SNS niko nije potpisao od strane Agencije za borbu protiv korupcije.

Prema tome kandidati DR ŽIVORAD SMILJANIĆ i MIODRAG BAKIĆ mogu da budu na listi za člana saveta mesne zajednice i da na taj način ne krše pozitivne zakonske propise. Verujemo da će građani da prepoznaju prave vrednosti svih kandidata pa i naših i da će istina da pobedi.“

SPS OO APATIN