“ZA” SAMODOPRINOS

APATIN EKONOMIJA VESTI

Referendum o uvođenju samodoprinosa na teritoriji naseljenog mesta Apatin održaće se od nedelje 08. novembra 2015. godine u vremenu od 08,00 do 20,00 časova do nedelje 22. novembra 2015. godine.

Petogodišnji samodoprinos od 3% za koji se ovog puta opredeljujemo služi za unapređivanje i razvoj komunalne infrastrukture našeg grada, a uveden je prvi put 1968. godine, što znači da 2015. predstavlja 48 godina postojanja istog. U tom vremenskom periodu građani Apatina su se dva puta izjašnjavali za njegovo desetogodišnje uvođenje, a svi ostali samodoprinosi uvođeni su za petogodišnji period.

Visok procenat od 90 do 95% izjašnjavanja ZA na prethodnim izborima predstavlja već izgrađenu kulturu ponašanja građana koji iz samodoprinosa nisu ni izlazili, a za sve ove godine urađen je veliki posao na unapređenju infrastrukture Apatina. Nije nikakvo čudo da za samodoprinos najradije izdvajaju najstariji građani koji znaju da će sve dobrobiti Apatina koristiti i njihova deca i unuci. Svaki građanin Apatina je kao domaćin i tako treba da se ophodi prema svom gradu i da o njemu brine kao o sopstvenom domu i da se trudi da od njega napravi prijatno mesto za boravak.

Ponekad nam se naš grad ne sviđa, ali isto tako kada se nalazimo daleko od njega želimo da se vratimo u svoje rodno mesto. Radujemo se što postoji, ali da bi opstao moramo brinuti za njega i učiniti nešto veliko za naš grad. Većina oseća i zna šta je samodoprinosi , neki to znaju iz iskustva , a neki svoj novać izdvojen za samodoprinos vide kroz ono što je izgrađeno u Apatinu.

Kao i uvek do sad, građani će se sasvim sigurno odreći određene količine novca, znajući gde će on otići, a rezultati će se jasno videti kao što su se videli svih ovih godina. A zbog izdvajanja sredstva za samodoprinos građani Apatina će jedni drugima biti zahvalni.

MZ Apatin, 5. novembra 2015.