ЗА БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ У АПАТИНУ ПРИЈАВЉЕНО 19 УЧЕСНИКА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Општина Апатин у сарадњи са Туристичком организаијом и Спортским савезом на празник Богојављење, 19. јануара организује пливање за „Часни крст“. Ова традиционална манифестација ће бити одржана на плажи код ресторана „Плава ружа“ од 11 часова, а учесници ће пре тога присуствовати Литургији у храму Сабор Светих Апостола.

Пливачи ће у рукавцу Дунава до крста пливати симболична 33 метра, а како смо сазнали, до сада је пријављено 19 особа, док је лекарски преглед прошло њих 17. Организатори очекују да ће бити још заинтересованих до почетка манифестације, иако је пријављивање званично завршено, али пракса је показала да сваке године буде и оних који желе да се пријаве чак и на дан одржавања манифестације.

Метеоролози најављују да ће на Богојављење дневна температура бити у плусу, а температура воде у Дунаву је данас 5,5 степени, тако да се може рећи да време ове године иде на руку онима који су се пријавили за пливање, јер неће бити хладно као неких ранијих година када су температуре биле у дебелом минусу а вода залеђена. Ипак, организатори ће за све који 19. јануара дођу на плажу да испрате овај догађај, припремити кувано вино и чај како би се угрејали.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *