ATILA HODOVANJ – KUPUSINSKA DEPONIJA USKORO PROŠLOST

APATIN DRUŠTVO VESTI

Nakon sanacije seoske deponije u Kupusini ista će biti zatvorena od 1. aprila kako saznajemo od sekretara Mesne Zajednice u ovom selu, Atile Hodovanja.

Kupusina, buldožer deponija

-Prethodna četiri dana rađena je sanacija odlagališta otpada u našem mestu, radovi su trajali četiri dana, a otpad je planiran buldožerom. Mesna Zajednica je ove radove vršila o sopstvenom trošku kao i prethodnih petnaest godina. Od 1. aprila kupusinska deponija postaće ilegalno smetlište zbog novog zakona koji je stupio na snagu. Ubuduće će otpad biti vožen na deponiju Apatin, ne samo iz Kupusine nego i svih sela apatinske opštine. Odvoziće ga vozila JKP “Naš Dom” kaže Hodovanj.

Nepoznanica je i koliko otpada godišnje završi na ovoj deponiji, jer je po rečima Atile Hodovanja nemoguće utvrditi tačnu količinu.

-Količina komunalnog otpada po godini varira, sve zavisi, od godine do godine. Sela su po tom pitanju specifična, na deponiji nije odlagan samo domaćinski otpad, nego i bio otpad, odnosno bio masa iz plastenika i staklenika. Ubuduće će se ovaj otpad morati odvajati, na koji način još uvek ne znamo, to ćemo morati da utvrdimo sa komunalnom inspekcijom, rekao je za Dunav radio Atila Hodovanj, sekretar Mesne Zajednice Kupusina.

On je za naš radio je rekao da još uvek nisu otkrili ko je bacio medicinski otpad na ovu seosku deponiju, ali da je slučaj prijavljen policiji.

-Za sada nemamo informaciju ko je bacio medicinski otpad na kupusinsku deponiju, ni kako je isti tu dospeo, slučaj je prijavljen policiji, za sada nemamo saznanja kakve su mere povodom ovog preduzete.

Ono što je sigurno jeste da od 1.aprila smeće više neće biti odlagano na seoskim deponijama nego će ga vozila JKP “Naš Dom” dovoziti na apatinsku deponiju. Seoske deponije postaju prošlost, a svako odlaganje otpada nelegalan čin.