ВЛАСНИЦИМА ПОЉОПРИВРЕДНИХ МАШИНА ОМОГУЋЕНА РЕГИСТРАЦИЈА БЕЗ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

Управа саобраћајне полиције упутила је првог априла обавештење привредним друштвима за вршење техничког прегледа возила у којем се наглашава да је допуном Правилника о регистрацији моторних и прикључних возила који се примењује од 2. априла 2022. године олакшана поновна регистрација возила која имају проблем са читљивошћу броја мотора, те старих трактора и пољопривредних машина за која власници не поседују уредну документацију.

Kако се наводи у саопштењу, приликом подношења захтева за издавање регистрационе налепнице за возила која су уписана у јединствени регистар возила, код којих није извршена замена мотора, у рубрици П5 уписује се типска ознака мотора.

Измена правилника погодује власницима трактора, прикључних возила за трактор, мотокултиватора и радних машина намењених за радове у пољопривреди, старијих од десет година, који због губитка рачуна, престанка правних лица или смрти физичких лица од којих су купили возило или других оправданих разлога нису у могућности да прибаве одговарајући доказ о власништву и пореклу возила и доказ о измиреним царинским и пореским обавезама за возило и који су у законитом и савесном поседу возила најмање пет година, омогућиће се упис у јединствени регистар и издаће се саобраћајна дозвола, регистарске таблице и регистрациона налепница ако до 30. децембра 2024. год. поднесу такав захтев уз другу прописану документацију, стоји у саопштењу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *