ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА УРЕДБУ: МАКСИМАЛНА ЦЕНА ХЛЕБА ОД БРАШНА Т-500 46 ДИНАРА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Влада Србије је донела Уредбу о максималној малопродајној цени хлеба од брашна типа 500 познатог као Сава, на 46 динара а министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић каже да је то урађено како би се обезбедило снабдевање тржишта овим хлебом и како не дошло до већих промена његових цена.

-Малопродајна цена хлеба Сава убудуће неће моћи да пређе 46 динара. Без обзира на поремећаје на тржишту, пре свега када говоримо о ценама пшенице, Србија има довољно залиха и обезбедиће и додатну интервенцију из Републичких робних резерви од 30.000 тона пекарима и млинарима, како би ова цена остала стабилна, нагласила је министарка Матић.

Она је додала да ће ако буде потребе Републичка дирекција за робне резерве, реаговати додатним количинама а то, како је истакла, у овом тренутку није неопходно.

Унија пекара Србије саопштила је да ће подржати Уредбу Владе Србије о максималној цени хлеба од брашна типа Т-500, која неће прелазити 46 динара.

“Унија пекара Србије после низа састанака и предлога Владе Републике Србије, поводом премошћавања тренутно нереалних поскупљења пшенице и брашна, договорила је да ће подржати уредбу о максималној цени хлеба од брашна типа Т-500, која неће прелазити 46 динара”, наводи се у саопштењу.

Подршка је, како се додаје, уследила после договора са представницима Владе Србије, која ће преко Уније пекара Србије и Републичке дирекције за робне резерве пекарима, који се баве производњом хлеба, обезбедити брашно по цени од 30 динара.

Унија пекара Србије наводи да очекује већ за неколико месеци стабилизацију цена пшенице у Србији као и на страним берзама и нада се да неће бити потребе за продужењем Уредбе.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *