SMENE U SOMBORU, SINIŠA TODOROVIĆ PREKORAČIO OVLAŠĆENJA

APATIN POLITIKA SOMBOR SVET VESTI VOJVODINA

Na jučerašnjoj vanrednoj sednici Skupštine grada Sombora, sazvanoj na zahtev 30 odbornika, većinom glasova, tajnim glasanjem, razrešen je član Gradskog veća Siniša Todorović, zadužen za privredu i finansije,na stalnom radu u GU (SNS).
Njemu je zamereno da je prekoračio ovlašćenja utvrđena Zakonom, Statutom i Poslovnikom GV, te da je svojim delovanjem prouzrokovao štetu po sve organe lokalne samouprave, destabilizovao rad ustanova i preduzeća čiji je osnivač grad.U obrazloženju za smenu još stoji da je ovaj većnik svojim delovanjem narušio i međuljudske i kolegijalne odnose u Gradskoj upravi,kao i među članovima GV i drugim organima grada.
Osim toga,potpisnici predloga za smenu smatraju većnik zadužen za oblst privrede i finansija ,nije dovoljno dao svoj puni doprinos u poboljšanju privrednog ambijenta u gradu i konsolidaciji javnih finansija.
Siniša Todorović je,pre smene,kazao da se trudio i da je radio u interesu građana,i nije dozvoljavao da neki finasijski tokovi prođu bez njegovog odobrenja. On je dodao je njegova smena smišljena i da GV nije zaslužilo da vodi garad,već da su nepohodni vanredni izbori.
Na njegovo mesto na predlog gradonačelnika Saše Todorovića, takođe, tajnim glasanjem većinom glasova izabran je Sava Dojić ,diplomirani ekonomista,kadar SNS. On će dužnost obavljati volonterski.

Smenjen Sinisa Todorovic