VESNA KRSTIĆ SPREMILA IZNENAĐENJE ZA SVOJE MALIŠANE

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Kako većina građana misli, kada se završi školska godina i profesori, pedagozi, vaspitači odlaze na raspust i u njemu uživaju isto onoliko vremena koliko i njihovi učenici, ali nije baš tako jer takav posao donosi još mnoštvo obaveza baš u ovom letnjem periodu.

U predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“ u Somboru odavno su svi mališani na zasluženom letnjem raspustu, ali njihovi mentori koriste ovo vreme da se pripreme za nove zgode i nezgode koje će doći sa novom školskom godinom. U vrtiću „Čigra“ vaspitač Vesna Krstić je nešto slobodnog vremena iskoristila da uredi svoje radno mesto i tehnikom dekupaža ulepša stolice koje koriste njeni mališani u toku boravka u ovom vrtiću. Vesna je vešto oslikala naslonjače stolica, a kako kaže nagradu za sve ovo videće na licima mališana kad ugledaju šta im je njihov vaspitač pripremio.

Vaspitačici ostaje jedina briga ko će od dece šta poželeti da ima na svojoj stolici, pa će morati pravednim sistemom da izvrši podelu ovih prelepih stolica.

Predškolska ustanova „Vera Gucunja“ predstavlja mrežu dečjih vrtića koju čine ukupno 32 objekta, od toga 17 je u gradu, a 15 objekata je u naseljenim mestima. Oblici rada su sledeći:
-celodnevni boravak j a s l i c e
-celodnevni boravak o b d a n i š t e
-poludnevni boravak z a b a v i š t e

Ustanova broji ukupno 85 vaspitnih grupa, od toga 13 jaslenih grupa, 37 obdanišnih grupa, koje uključuju i 9 pripremnih predškolskih grupa celodnevnog boravka, kao i 35 grupa poludnevnog boravka – ZABAVIŠTE.

vrtic cigra sombor vrtic cigra sombor (2)