VELIKO PRIZNANJE ZA RAD ATLETSKOM KLUBU APATIN

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Krajem 2017. i početkom 2018. godine na adresu Atletskog kluba Apatin stigla su dve lepe informacije.

Prva informacija je da je 23. ASIKS Apatinski Dunavski polumaraton koji će se održati 21. oktobra 2018. godine, na osnovu kvaliteta organizacije polumaratona prošle godine, dobio sertifikat za kvalitet od strane Evropske atletske Asocijacije (projekat RUN 4 ALL) i na taj način Apatin je stavljen u kalendar evropskih trka na kojem se nalaze takmičenja iz 51 Evropske zemlje.

Da bi podigli kvalitet Apatinskog Dunavskog polumaratona, jedan od uslova je da staza bude sertifikovana od strane oficijelnog merioca od strane AIMS (Internacionalne asocijacije maratona i uličnih trka sveta). Već narednog vikenda stazu u Apatinu će premeriti i sertifikovati Petar Pignicki iz Mađarske jedan od retkih sa ovih prostora koji poseduje licencu i na taj način omogućiti da svi istrčani rezultati u Apatinu budu vrednovani u celom svetu na rang listama.

Druga vest je da je Atletski klub Apatin dobio poziv iz Kalifornije od strane Soutlend Eventsa iz San Klementea organizatora New Balans Palm Desert polumaratona koji se održava 11. februara 2018. godine, da sa svojim članovima bude gost na trci u periodu od 01. do 20. februara 2018. godine.

Prilikom posete održali bi se važni sastanci i dogovori oko buduće zajedničke saradnje (razmena sportista, obostrana promocija događaja, logistička podrška u vezi organizacije takmičenja i mnoga druga ključna pitanja) ove dve organizacije, Atletskog kluba Apatin koji je organizator Apatinskog Dunavskog polumaratona i Soutlend Eventsa koji je organizator New Balans Palm Desert polumaratona maratona.

U sastavu delegacije Atletskog kluba Apatin u Sjedinjenim Američkim Državama, ukoliko budu rešene vize za putovanje, trebali bi da budu Goran Čegar, predsednik AK Apatin i takmičar Vladimir Teodosić koji bi uzeli učešće i u takmičarskom delu manifestacije. Sve troškove tokom boravka u SAD za članove AK Apatin snosiće partneri Palm Desert polumaratona.