ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Резултати листа жеља које су свршени осмаци предали за упис у средње школе показује да влада велико интересовање за Гимназију и Техничку школу у Апатину. Ради се о наставку тренда од претходне године, када је по први пут у овој деценији број ђака који је одлучио да настави школовање у Апатину надмашио број оних који су уписали средњу школу у другим срединама. Према речима Милке Никшић, помоћнице председнице општине Апатин за образовањеве, ове године резултати су још бољи, јер је у првом кругу уписа 123 ученика као прву жељу навело неки од пет смерова апатинских средњих школа, што је повећање од 27% у односу на први круг у прошлој школској години.

-Веома нас радују ови резултати, поготово чињеница да имамо интересовање и из суседних општина. Очекујемо да се тај број још мало поправи у другом уписном кругу. Повећаном интересовању су допринела улагања у средњошколску опрему и инфраструктуру, одличан рад наставника, као и стипендије и подршка у школовању коју нуди локална самоуправа. Верујем да је и добра понуда смерова такође утицала на оволико интересовање, а то показује чињеница да имамо равномеран раст потражње у свим образовним профилима: од гимназије, преко архитектонског и ЦНЦ техничара, па до популарних заната попут кувара и возача, истиче Никшић.

Она је додала да се оваквом образовном политиком и резултатима „разбијају лажни митови о томе да средње школе у Апатину заостају по квалитету образовања“.

-Ако погледате чињенице, Гимназија “Никола Тесла” је друга у Војводини по успеху ђака на такмичењима, одмах иза престижне “Змај Јовине” гимназије у Новом Саду. Техничка школа има сјајне услове за практичан рад, што показују одлични резултати њихових ученика не само у школовању, већ и касније приликом запошљавања, додаје Милка Никшић.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школама обавља се данас, 14. јула, док ће сутра, 15. јула бити објављен коначан распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

Данас и сутра се непосредно у школи могу поднети и пријаве за упис у средње школе, за први уписни круг.

Од данас, 14. до 20. јула у поноћ траје подношење пријава за упис електронским путем, после првог и другог уписног круга.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *