ОБЈАВЉЕН РАСПОРЕД БУДУЋИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА ПО ОБРАЗОВНИМ ПРОФИЛИМА, СУТРА ПОЧИЊЕ УПИС

DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Помоћник министра за средње образовање и васпитање Милош Благојевић изјавио је данас да 635 ученика неће бити уписано у првом кругу и додао, да нову листу жеља могу попунити сутра, када ће ући у расподелу која ће бити објављена 15. јула.

Такође, од сутра креће упис у средње школе, а Благојевић за Танјуг истиче да је у овом тренутку остало око 16.000 слободних места, те да нема бојазни да ће неко остати неуписан.

-Ученици се сутра и прекосутра могу уписати у школи подношењем папирне пријаве или електронски путем, од сутра па до 20. јула. У Београду су гимназије попуњене и велика је конкуренција што се тиче и већих места. У току дана биће објављен пдф са бројем слободних места, навео је Благојевић.

Када је реч о упису за профиле које су у средњем стручном обарзовању, Благојевић каже да сви ученици у том случају морају обавити лекарске прегледе и задовољити здравствене услове које су прописане за те профиле.

-Потребно је да здравствено буду способни и апелујем да што пре обаве те прегледе. Лекарски преглед може се евидентирати електронски и испоручити порталу Моја средња школа, а уколико дође до одређених проблема, онда са папиром треба да дођу у школу, поручио је Благојевић.

Он је навео податак да је 86 одсто ученика уписало школу по прве три жеље, а по првој жељи више од 65 одсто.

Распоред ученика по образовним профилима у средњим школама објављен је данас на порталу Моја средња школа.

Они који не искористе предност електронског увида, то могу учинити и у својим матичним основним школама. (Танјуг)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *