УЗУРПАТОРУ СКИНУЛИ УСЕВ ЈЕЧМА У ЧОНОПЉИ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

ЛОКАЛНА САМОМОУПРАВА У СОМБОРУ СПРЕЧИЛА  УЗРУПАЦИЈУ ДРЖАВНОГ ЗЕМЉИШТА

ЗБОГ све учесталије узрупације пољопривредног земљишта у јавној својини државне, односно Града, локална самоуправа Сомбора  је одлучила да тој појави  стане на крај.Тако је у складу са градском  одлуком о заштити пољопривредног земљишта, усева и засада, издала  налоге за скидање усева са државног земљишта које користе непознате особе.

 Прво скидање усева у овој производној години извршено је ових дана у Чонопљи, а комбајн је пожњео парцелу јечма са земљишта које је бесправно обрађено. Жетву је спровело Одељење за пољопривреду и заштиту животне средине у сарадњи са пољочуварском службом града Сомбора.

 Скидање и продају усева надлежни орган врши на терет особе која користи пољопривредно земљиште у државној својини без правног основа. Уколико се  не зна власник усева на државом земљишту,жетву сноси  локална самоуправа на терет јединице локалне самоуправе.

Ово је било прво скидање житарица са земљишта које је бесправно обрађено, и наставиће се и на осталим парцелама.

 Представници локлане саоуправе подсећају да је Одељење за пољопривреду и заштиту животне средине у више наврата издало саопштење којима је упозорило узрупаторе државних парцела да престану са узрупацијом.

 На њивама, на којима се уоче неслагања са подацима Службе за катастар непокретности Сомбор, против особа која су извршила узрупацију државног земљишта биће издати налози за учињени прекршај.

 НОВАЦ ОД ЈЕЧМА ИДЕ У БУЏЕТ

КАКО наводе у Градској управи, након продаје скинутог јечма, средства остварена продајом  расподелиће се тако да 30 одсто представља приход буџета Републике Србије, исто толико биће уплаћено у  буџет Аутономне покрајине Војводине, док је 40 процената приход  градског буџета.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.