НАЈМАЊЕ 20 ОСОБА У АПАТИНУ У САМОИЗОЛАЦИЈИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Током последња три дана, највећи раст са десет на 19 особа у самоизолацији, забележен је на подручју општине Апатин, док је у општинама Kула и Оџаци остао на досадашњем броју, десет.

На територији града Сомбора тренутно је самоизолована 31. особа.

Пре два дана то су потврдиле и сомборске здравствене службе које су у свом апелу навеле да је на територији западнобачког округа дошло до повећања броја оболелих, али да је епидемиолошка ситуација и даље стабилна и под контролом. Позвали су грађане да буду одговорни, савесни и солидарни те да поштују мере и држе социјалну дистанцу.

У Србији је према последњем дневом извештају потврђено 325 нових случајева заразе коронавирусом. Број активних случајева је на прагу 2.350. Преминуло је још осам особа те је укупан број смртних случајева 306. Проценат смртности је достигао 1,93 одсто. Током претходног дана тестирано је 7.400 грађана.

У ОПШТИНИ КУЛА УВЕДЕНЕ НОВЕ МЕРЕ

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Кула командант Штаба, Дамјан Миљанић је донео Наредбу којом се наређује организаторима манифестација на територији општине Кула да су у обавези да:

  • трајање манифестације дефинишу до 23:00 часова почев од 04.07.2020. године,
  • да на отвореном простору може бити до 500 лица,
  • да се држи физичке дистанце од 1,5 метар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.