УЗ ПОДРШКУ ГРАДА СОМБОРА У УДРУЖЕЊУ ПЧЕЛАРА ПРОРАДИЛА НОВА ПРОИЗВОДНА ЛИНИЈА

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У просторијама Удружења пчелара „Аврам Максимовић“ у Сомбору симболичним укључивањем прекидача градоначелница Сомбора Душанка Голубовић свечано је пустила у рад линију за прераду пчелињег воска, односно израду воштаних сатних основа које се користе у пчеларству. Голубовићева је пуштајући у рад линију истакла да се ради о субвенцијама града Сомбора за развој пчеларства.

-Реч је о мерама које смо утврдили још 2019. године, а тада је и организован конкурс за доделу ове субвенције. Конкурс је подразумевао пријаву удружења пчелара за набавку ове опреме чија је вредност 1.600.000 динара, и која је за чланове удружења изузетно значајна за обављање њихових делатности – казала је Голубовићева.

Линију је испоручила и инсталирала фирма „Пчелар“ из Вршца. Циљ оваквих конкурса је стварање услова и могућности за раст пољопривредне производње, унапређење конкурентности пољопривредних газдинстава организованих у удружења, затим побољшање квалитета производње, као и јачање техничких капацитета и подизање стандарда модерне производње у пчеларству.

Милорад Мастиловић, председник Удружења пчелара „Аврам Максимовић“ каже да на сатним основама пчеле изграђују саће у коме изводе своје потомство, а које служи за складиштење меда. Удружење пчелара је уручило Повељу захвалности градоначелници Душанки Голубовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *