СРЕДЊОШКОЛЦИМА СТИПЕНДИЈЕ ОД 3 ДО 5 ХИЉАДА ДИНАРА, БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ И СМЕШТАЈ ЗА ОНЕ КОЈИ УПИШУ ШКОЛУ У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Општина Апатин од ове године по први пут почиње са доделом стипендија ученицима који упишу неку од средњих школа са територије општине Апатин. Програм стипендирања ученика резултат је спровођења акционог плана којим је планиран развој и оснаживање средњошколског центра у Апатину. Поред стипендија, обезбеђена су и средства за бесплатан превоз и боравак у Дому ученика.

-Донели смо одлуку да општина Апатин подржи средњошколце и школе са територије општине. Реч је о сету мера предвиђених акционим планом, што значи да ћемо у наредној школској години најбољим ученицима, онима са одличним просеком који одлуче да упишу неку од средњих школа на територији општине Апатин дати стипендију од 5000 динара месечно. И то је награда за њихов рад и учење, најавила је Дубравка Kораћ, председница општине Апатин.

-На сличан начин желимо да помогнемо и породице слабијег материјалног стања чија се деца упишу у неку од апатинских средњих школа. Сви са најмање добрим просеком добиће помоћ за школовање у износу од 3000 динара месечно и на тај начин ћемо њиховим породицама помоћи да обезбеде средства за рад и учење, изјавила је Kораћ.

Општина ће у оквиру сета мера за двадесет ученика ван територије општине Апатин обезбедити бесплатан смештај у Дому ученика који се налази у оквиру Техничке школе, а обезбеђена су и средства за бесплатан превоз оних ученика из других места који желе да похађају неку од средњих школа у Апатину. Све са циљем промоције средњих школа и подстицање развоја средњошколског центра у Апатину у који ће се наредних година улагати значајна средства. –Имамо одличне услове да постанемо средњошколски центар, те је у наредне 3-4 године план да се уложе средства у средњошколско образовање како бисмо задржали ученике и обезбедили што боље и квалитетније услове за рад наставног особља, поручила је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.