АПАТИНСКА ГИМНАЗИЈА ПО РЕЗУЛТАТИМА ОДМАХ ИЗА ЗМАЈ ЈОВИНЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Када ученици бирају средњу школу коју ће похађати важно је да она својим квалитетом задовољава све неопходне критеријуме стицања квалитетног знања. Према статистичким подацима апатинска Гимназија је, после Гимназије „Јован Јовановић Змај“ из Новог Сада, најбоља у односу на број ученика који је уписују и успеха којим завршавају школу. Апатински гимназијалци остварују боље резултате од ученика из Бачке Паланке, Руског Крстура, Оџака, Сомбора.

У узрасту од 14-15 година када деца уписују средњу школу важно је да родитељи знају да је школа сигурна и да имају контролу над њиховим успехом, испуњавањем обавеза и посвећености школовању. Последњих година друштво се променило, права деце су далеко већа и, чини ми се, да се велик број родитеља није снашао у овој ситуацији. Деца у тим годинама нису довољно зрела и немају довољно информација шта заиста желе бити у животу. Наша школа нуди квалитетно опште образовање за уписивање на факултет када буду знали који смер желе. У свакој генерацији имамо победнике из страних језика, математике, физике, књижевности, спортова… И сигурност деце у нашој школи је на високом нивоу. Веома ретко имамо инциденте, школа има видео надзор, а ученици брзо прихватају правила понашања, каже Милан Дражић директор апатинске Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“.

Одлични ученици озбиљније схватају школске обавезе, али појединци сазревају касније. Па се поставља питање да ли Гимназија нуди и ученицима који нису одлични могућност да се, у неком каснијем периоду, припреме за факултет? Директор Милан Дражић категоричан је да његова школа помаже и деца чије су амбиције на нешто нижем нивоу.

-Генерално, стручне школе, ако нису гимназијског типа и четворогодишње, уписују децу са нешто слабијим успехом. У нашој школи помажемо деци да прошире своја интересовања и повећају амбиције. Јер чињенице потврђују да што се човек више школује боље је касније плаћен у животу и квалитетније живи, тврди Дражић.
Он је позвао родитеље и ученике да посете апатинску гимназију и распитају се о позитивним странама школе пре него што се њихова деца одлуче за неке друге школе и подсетио да увек постоји могућност да се дете после пола године пребаци у другу школу уколико није задовољноm појашњава Дражић.

СТИПЕНДИЈЕ ЗА УЧЕНИКЕ КОЈИ УПИШУ СРЕДЊУ ШКОЛУ У АПАТИНУ

Општина Апатин од ове године по први пут почиње са доделом стипендија ученицима који упишу неку од средњих школа са територије општине Апатин. Програм стипендирања ученика резултат је спровођења акционог плана којим је планиран развој и оснаживање средњошколског центра у Апатину. 

Ученике који остваре просек 4,60 па навише, локална самоуправа ће стипендирати са 5.000 динара месечно, док ће 3.000 динара добијати ученици слабијег материјалног стања, а који су остварили просек преко 3,00. Општина ће у оквиру сета мера за двадесет ученика ван територије општине Апатин обезбедити бесплатан смештај и исхрану у Дому ученика који се налази у оквиру Техничке школе, а обезбеђена су и средства за бесплатан превоз ученика који желе да похађају неку од средњих школа у Апатину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *