USPEŠNA VEŽBA SPASAVANJA NA DUNAVU KOD APATINA

APATIN DRUŠTVO VESTI

U Apatinu je izvedena jednodnevna vežba spasavanja i rad na vodi, u kojoj su učestvovali pripadnici Društva podvodnih aktivnosti iz Apatina kao deo specijalizovane jedinice civilne zaštite MUP-a Srbije i Sektora za vanredne situacije u Somboru.

U vežbi koja je održana na apatinskoj marini, apatinska jedinica je demonstrirala gašenje požara na obali iz čamca, spasavanje utopljenika i ugroženih u vanrednim situacijama te njihove evakuacije i prevoz motornih vozila.

Apatinci su uspešno simulirali svaki od zadataka, ispoštovane su sve mere bezbednosti a zaključak je da je ova jedinica spremna da adekvatno odgovori na svaki poziv za pomoć u spasavanju ljudskih i materijalnih dobara. Vežbi su pored članova Društva za podvodne aktivnosti, prisustvovali predstvanici MUP-a Srbije, Sektora za vanredne situacije iz Sombora i direktor Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu, Bojan Glamočlija.

Glamočlija je nakon vežbe izjavio da humanitarni centar u Nišu ima odličnu saradnju sa Sektorom za vanredne situacije u Somobru. -Kao što znate naši vatrogasci, civilna zaštita, spasioci, takođe i ronioci koje smo danas ovde videli, su bili na obuci u Rusiji. Veoma smo zadovoljni sa onim što smo danas videli, vežba je protekla odlično. Nadam se da ćemo nastaviti intezivnu saradnju koja traje već duži vremenski period, izjavio je Glamočlija.

On je komentarišući spremnost i tehničku opremljenost apatinske jedinice napomenuo da u Apatin treba ulagati.
-Apatin je odlično opremljen, naravno uvek to može da bude bolje.. Mi smo bili ovde i zimus kada je bilo problema sa ledom na Dunavu. Tako da ta razmena iskustva, razmena opreme uvek postoji i mislim da je Apatin potrebno razvijati još više i isto tako i ulagati u njega , poručio je Glamočlija.

Bojan GLamoclija, direktor srpsko ruskog humanitarnog centra

Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (1) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (2) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (3) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (4) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (5) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (6) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (7) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (8) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (9) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (10) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (11) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (12) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (13) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (14) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (15) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (16) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (17) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (18) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (19) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (20) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (21) Vezba spasavanja na vodi i pod vodom, ronioci, civilna zastita (22)