УСПЕШАН НАСТУП АПАТИНСКИХ АТЛЕТИЧАРА У ПОРТУГАЛУ

APATIN SOMBOR VESTI

У Португалском граду Оеирас предграђу Лисабона, у прелепом амбијенту који се налази близу Атлантског океана, данас је по сунчаном времену одржано најпрестижније клупско крос такмичење Куп Европских шампиона у кросу у конкуренцији сениора, сениорки, јуниора, јуниорки и микс штафетама.

У сјајној и изузетно квалитетној сениорској конкуренцији на правој брдовитој крос стази, где су снаге одмерили крос тркачи из целе Европе, наступили су и шампиони Србије у кросу за 2021. годину, чланови сениорске екипе Атлетског клуба Апатин (Ђуро Борбељ капитен екипе, Мирко Мауна, Александар Стајић и Мирослав Пешић) предвођени вођом делегације Гораном Чегаром, који су пружили свој максимум завршивши своје трке и достојно репрезентовали Апатин, АП Војводину и Републику Србију.

Сениорска трка на 10 километара која је одржана у недељу 6.2. коју је директно преносила Португалска национална телевизија, окупила је такмичаре из европског 31 клуба са  близу 120 такмичара, У екипном пласману освојено је 28. место, у појединачној конкуренцији најуспешнији је био Ђуро Борбељ који је са резултатом 34 минута  33 секунде освојио 79. место, Мирко Мауна је био 102. са резултатом 37 минута и 58 секунди, Александар Стајић и Мирослав Пешић освојили су 108. и 109. место, са резултатима 40 минута и 27 секунди и 40 минута и 35 секунди. Други клуб из Србије сениори АК Лепосавић освојио је екипно 30. место.

Сам наступ Атлетског клуба Апатин и представљање Апатина, АП Војводине и Републике Србије на најјачем клупском такмичењу у Европи, 57. Купу Европских шампиона где су пласман избориле шампионске и вицешампионске екипе са националних шампионата Старог континента, велики је успех који даје подстицај за даљи рад и развој атлетског спорта у Апатину.

Екипа Атлетског клуба Апатин из Португалије се враћа у уторак 08. фебруара у раним јутарњим часовима.

Г. Ч

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *