У АПАТИНСКОЈ ГАЛЕРИЈИ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА АЛЕКСАНДРА БАЈУНОВИЋА

APATIN KULTURA VESTI

У апатинској галерији “Меандер” отворена је изложба цртежа ПОРТРЕТ У ДИЈАГРАМУ “НОВОГ КЛАСИЦИЗМА”, аутора Александра Бајуновића.

Изложени су цртежи рађени у техници туша на папиру. У реализму, и на њима су представљени портрети људи из уметникове ближе околине, као и његових неколико аутопортрета.

Александар Бајуновић је рођен у Шапцу 24. новембра 1995. године, а основну школу завршио у Бадовинцима. Школу примењених уметности завршава у Шапцу, а академију умјетности у Бањој Луци уписује 2014.године смер сликарство у класи Весе Совиља док 2018. године дипломира и уписује мастер студије на истој академији у класи Борјане Мрђе. Звање Демонстратора – стручног помоћника стиче на смеру сликарства, на Академији умјетности у Бањој Луци академске 2018/19 године. Радио је као професор ликовне културе у Средњој Мачванској школи у Богатићу 2018/19 године. Од 2019. године хе Члан удружења стваралаца Шапца. Самостално је излагао дванаест пута и учествовао на четрнаест групних изложби. Учествовао на више међународних ликовни колонија у земљи и иностранству.

Изложба ће трајати до 17. фебруара.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *