УСКРШЊИ ТРИКОВИ: Како да љуска јајета не пукне приликом кувања

DRUŠTVO VESTI ZANIMLJIVOSTI

Стижу нам ускршњи празници и време да фарбамо јаја, али ту је и стрепња да ли ће нам ове године љуска остати цела. Већина домаћица зна како је тешко када приликом кувања јајета пукне љуска јер су таква јаја неупотребљива за Ускрс.

Постоји неколико трикова који ће љуску јајета учинити чвршћом и спречити је да попуца приликом кувања, а у наставку текста ћемо те трикове поделити са вама.

Први корак је набавка довољне количине јаја. Јаја можете да купите у Plus Cash&Carry-ју у Кули по супер ценама. У понуди су и јаја беле боје која су одлична за благе нијансе које сте одабрали за фарбање.

Нека јаја одстоје на собној температури

Јаја обично стављамо да се кувају чим их извадимо из фрижидера и ту правимо прву грешку! Наиме, ако су јаја тек извађена из фрижидера и ставимо их у воду, нагло загревање врло често доводи до пуцања љуске. Због тога је потребно оставити их око пола сата на собној температури и тек онда ставити да се кувају.

Платно ублажава ударце

Ко је кувао јаја, зна да она почињу да одскачу када вода почне да ври. С обзиром на то да се тада ударају о дно шерпе, ово је још један разлог зашто пуцају. Због тога саветујемо да на дно шерпе, пре него што сипате воду, ставите пресавијену кухињску крпу.

Кашика соли на литар воде

Со такође спречава пуцање љуске јајета. Потребно је да у литар воде ставите отприлике једну кашику соли и можете да се опустите јер ће љуска остати цела. Неке домаћице стављају и кашику сирћета, па нам је савет да пробате и тај трик!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *