UPOZORENJE VOJVODINAŠUMA- U REZERVATU GORNJE PODUNAVLJE UGROŽENA BEZBEDNOST RIBOLOVACA I IZLETNIKA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Javno preduzeće Vojvodinašume uputilo je saopštenje u kojem pozivaju sve korisnike rezervata Gornje Podunavlje na povećan oprez prilikom prolaska kroz rezervat ili za vreme boravka u njemu.Upozorenje se odnosi na brojna povijena stabla koja su sklona padu  i kao takva predstavljaju ozbiljnu pretnju za bezbednost svih korisnika.Apel vam prenosimo u celosti.

 

          APEL  IZLETNICIMA, RIBOLOVCIMA I DRUGIM KORISNICIMA SPECIJALNOG REZERVATA PRIRODE„GORNJE PODUNAVLJE“

 

Javno preduzeće “Vojvodinašume” upozorava javnost, da na delu područja Specijalnog rezervata prirode “Gornje Podunavlje” (opština Apatin), postoji mogućnost da dođe do  ugrožavanja bezbednosti za sve korisnike.  


Potencijalna opasnost registrovana je nakon nevremena praćenog vetrom olujne jačine sa udarima od preko 100 km/sat, koje je 27.juna 2016. godine, pogodilo područje JP-a “Vojvodinašume“, koje je korisnik prostora  i upravljač ovog zaštićenog dobra.  Nevreme je nanelo ogromnu ekološku i materijalnu štetu. Ova prirodna nepogoda zahvatila je  širok pojas šuma u Specijalnom rezervatu prirode „Gornje Podunavlje“ .

Vetar je  savijao, lomio i izvaljivao stabla. Šteta je registrovana i u rasadniku. Pored toga, u  oluji je stradalo nekoliko rešetkastih nosača dalekovoda i bandera.

Čim su se stekli uslovi, zaposleni u JP „Vojvodinašume“  pristupili  su radovima na proceni štete, otklanjanju i saniranju posledica nevremena.

Javnost će biti blagovremeno obaveštena kada prostor zahvaćen nevremenom ponovo bude u potpunosti bezbedan.

Za više informacija pozvati:

Šumsko gazdinstvo „Sombor“ Sombor

Broj telefona- 025/463 111

POVALJANA STABLA, VOJVODINA ŠUME, POVALJANA STABLA, VOJVODINA ŠUME, POVALJANA STABLA, VOJVODINA ŠUME,