УХАПШЕН БИВШИ ДИРЕКТОР АД”БУДУЋНОСТ” И ДИРЕКТОР ФИРМЕ ”ГРАДИТЕЉ НС”

APATIN HRONIKA SOMBOR VESTI

Д.Б (69), бивше одговорно лице акционарског друштва “Будућност” и Љ. K. (69), одговорно лице новосадске фирме “Градитељ НС”, ухапшени су због сумње да су злоупотребили положај.

Kако наводе у полицији, сумња се да су Д. Б. и Љ. K, од 2009. до 2011. године, део имовине “Будућности” пренели предузећу “Градитељ НС” за 106,8 милиона динара, што је нижа цена од стварне вредности имовине.

Сумња се да су потом фингирали исплату дела купопродајне цене, сачињавањем лажне документације да је извршена исплата кроз испоруку грађевинског материјала и услуге у вредности од 52,3 милиона динара, која се нису десиле.

На основу овог фингираног пословног односа, како се сумња, Љ. K. је остварио и додатну корист за “Градитељ НС” у виду одбитног ПДВ-а у износу од 10,6 милиона динара, на шта та фирма није имала право.

Сумња се да је на овај начин “Будућност” оштећена за укупно 159,1 милиона динара, док је “Градитељ НС” остварио противправну имовинску корист од 169,7 милиона динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Посебном одељењу за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду.

021.рс

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.