UČEŠĆE NA KAMPU “VLASINA 2015” ZA MLADE, BESPLATNO

APATIN DRUŠTVO VESTI

Nova platforma za saradnju omladinskih organizacija, forum “VLASINA 2015”, realizovaće se, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, na Vlasinskom jezeru u periodu od 24. do 31. avgusta. Cilj projekta je da se Vlasinsko jezero promoviše kao novo mesto za okupljanje aktivnih mladih iz Srbije i regiona, kao i da se skrene pažnja elevantnih državnih institucija na rad i aktivnosti OCD.Organizatori žele da Vlasinsko jezero pretvore u centar omladinskih inicijativa. Pozivaju zainteresovane da dođu i promovišu svoju organizaciju, projekte, ideje i učestvuju u stvaranju novog događaja koji će, kako se nadaju, sledeće godine poprimiti međunarodni karakter.

 

– Pozivamo sve srednjoškolce/studente/aktiviste da se pridruže našoj inicijativi i prijave se za učešće na Forumu/kampu “Vlasina 2015” najkasnije do 22 avgusta. Forum će okupiti mlade uzrasta od 16 do 30 godina iz Srbije i Republike Srpske. Mesta na Forumu su ograničena – ističe se u saopštenju.

 

Uprava Foruma će svim učesnicima obezbediti prevoz, hranu, smeštaj, edukativni i zabavni program uz kotizaciju od 49 evra. Organizovani autobusi polaze iz Novog Sada, Beograda, Kraljeva, Niša, Kosovske Mitrovice i Užica. Ukoliko učesnici imaju svoj šator i vreću za spavanje, kotizacija iznosi 25 evra. Uprava Foruma je svim učesnicima obezbedila velike šatore u kojima će se organizovati predavanja, radionice, tribine, debate, BINU na kojoj će biti prikazivani različiti zabavni sadržaji, WiFi, Mobilne toalete, ozvučenje u svim šatorima i ostale zanimljive detalje. Za predstavnike studentskih i omladinskih organizacija, obezbeđeno je besplatno učešće.

 

Link za prijavu može se naći na FB stranici Kancelarije za mlade opštine Apatin.