IZABRAN NOVI PREDSEDNIK MESNE ZAJEDNICE

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Članovi Saveta Mesne zajednice Apatin prihvatili su ostavke dosadašnjeg predsednika Velimira Kovačevića (SNS) i zamenika predsednika Petra Popovića i za novog predsednika Saveta izabrali Petra Popovića (SPS) a za zamenika Lazu Zdjelara (SRS).Dosadašnjem predsedniku koji je svoju ostavku obrazložio privatnim razlozima članovi Saveta su zahvalili na dosadašnjoj dobroj saradnji.
-Ostavku sam podneo jer je to preporuka rukovodstva Srpske napredne stranke da članovi stranke ne učestvuju u vlasti koju čini koalicija SPS,SRS i DS i stoga su se funkcija u mesnim zajednicama odrekli i naši članovi u Prigrevici i Svilojevu- rekao je Velimir Kovačević u izjavi za medije.
U nastavku sednice koju je vodio, novoizabrani predsednik bilo je govora o Planu nabavki za ovu godinu, o zahtevu Hladnjače Apatin d.o.o. za sanaciju štete nastale nakon havarije na industrijskom vodu fekalne kanalizacije u visini od 826.000 dinara i o odluci o pristupanju izrade dopune Fekalne kanalizacije u RTC-u.S obzirom na uslove rada GP Graditelju NS d.o.o. Novi Sad produžen je rok radova na zameni azbestnih cevi na distributivnoj mreži u Apatinu.
Članovi Saveta Mesne zajednice Apatin izdvojili su 50.000 dinara za lečenje male Kaline Rašeta a nisu prihvaćeni zahtevi bokserskog i teniskog kluba za pomoć što je obrazloženo da ta sredstva klubovi treba da traže od Sportskog saveza opštine.