УЧЕНИЦИ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ПОСЕТИЛИ ДОМ ЗА СТАРЕ И ПЕНЗИОНЕРЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Ученици Основне школе „Жарко Зрењанин“ посетили су Дом за старе и пензионере. Повод за гостовање био је сутрашњи Дан заљубљених, односно, Свети Трифун.

-Сарадња са Домом за старе и наше школе постоји дуго, и надам се да ћемо и даље за празнике долазити и приређивати им лепе програме. На једном од састанака смо дошли на идеју да поклонимо некоме телевизор, који је био у једној канцеларији школе и нисмо га употребљавали током радног времена. Пошто се приближавао овај леп датум решили смо да обрадујемо неког у Дому за Старе и обрадујемо им приредбом, рекла је Сања Шијан, директорица ОШ „Ж.Зрењанин“.

Телевизор који су ученици,у име школе, донели припао је заљубљеном пару Наташи Стојановић и Бранку Младеновићу. Обоје су из Београда и скоро две године су заједно. Наташа је у апатински Дом за старе и пензионере дошла пре две године, а Бранко у њему борави већ 11 година.

-Дошла сам у Дом без представе да ћу упознати неког, рачунајући да нема пуно шансе за то у овим годинама. Срели смо се на ходнику, пар пута попричали, почели се дружити и тако је кренуло, с осмехом каже Наташа.

Бранко се шеретски смешкао док је његова лепша половина објашњавала како је њихова веза почела, и открио нам тајну да није било баш све једноставно.

-Тешко сам је освојио, али сам био упоран. Користио сам и помоћ сестара да бих јој открио колико ми је драга, оне су ми биле сараднице у завођењу, открио је Бранко.

Наташа је изненађено додала да то није знала, али у љубави је дозвољено користити и нека тајна средства. Овај заљубљени пар сада дели и исту собу, а кажу да ће се око избора програма на телевизији лако договорити јер имају исти укус, слушају исту музику и воле сличне емисије.

-Основци су још једном показали да мисле на најстарије суграђане и на делу смо видели како изгледа мађугенерацијска сарадња, рекла је Слађана Шушњар, директорица Дома за старе и пензионере, поводом гостовања основаца. Она је присутнима пожелела срећне сустрашње празнике и да их проведу у знаку љубави.

Програм пун љубави, песме, рецитација и игре извели су прваци, ученици разреда Вере Пинћир и Снежане Пањковић, уз асистенцију у припреми програма Ксеније Шкрбић.

Ученици су корисницима поделили срца која су сама израдили у школи, као знак љубави, поштовања и пријатељства међу генерацијама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.