У ЗДРАВОМ ТЕЛУ ЗДРАВ ЖИВОТ- ИЛИ ОБРНУТО?

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Апатинац Филип Kукић, некадашњи репрезентативац Србије у кајаку и веслању, тренутно докторанд на Факултету спорта и физичког васпитања у Београду, али и тренер припадника полицијских јединица у Абу Дабију вечерас је у Апатину одржао предавање на тему „У здравом телу здрав живот – или обрнуто?“, намењено деци и родитељима у систему спорта.

Kукић је послeдњих пет година провео у Емиратима а вечерашњим предавањем, како каже имао је жељу да у свом родном граду пренесе знање и искуства које је стекао у иностранству.
-Предавање има за циљ да прикаже родитељима која је њихова улога у оквиру система спорта, односно на који начин могу да користе спорт и спортске раднике како би свом детету омогућили да буде здрава, физички способна, ментално стабилна, социјално прихватљива и морална особа једног дана. Било да буде спортиста или нечим другим да се бави у животу, каже Кукић.

-Родитељи знају да њихова деца иду на неки спорт , али не знају на који начин треба да искористе те активности. ..Kада је тренер урадио нешто добро, а када не?!. У том смислу је неопходна добра комуникација између тренера и родитеља, објашњава Kукић.

Предавању које је је одржано у великој сали Скупштине општине Апатин присуствовали су родитељи, спортски радници, тренери, професори и сви други заинтеровани поклоници здравог живота и правилног приступа у раду са децом и омладином.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *