У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ СЕ РЕАЛИЗУЈЕ ПЕТ ОБУКА ЗА ТРЖИШТЕ РАДА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Национална служба за запошљавање у Западнобачком округу тренутно реализацује пет обука за тржиште рада. У Сомбору је организована обука за виљушкаристе која траје 127 школских часова а похађа је пет полазника. Током обуке полазници ће се упознати са руковањем и маневрисањем виљушкаром, врстама виљушкара, начином одржавања, дијагностиком и отклањањем ситних кварова, трансмисијом виљушкара, организовањем радног места и заштитом на раду.

У општини Кула, тачније, у Црвенки, се реализује обука за кројење и шивење у коју је такође укључено пет незапослених лица са евиденције незапослених у Кули. Обука која је почела 02.09.2019. и трајаће до 26.11.2019 се састоји из теоријског дела и радне праксе.

У Оџацима су у току две обуке и то: обука за геронтодомаћице за шест полазника и обука за ручно ткање у коју је такође укључено шест полазника. Током обуке за ручно ткање полазнице ће савладати вештине на рамовима и разбојима за ручно ткање, учиће да читају ткачке шеме, као и технику ткања различитих врста тканина, са старинским ткањем и ткањем тракама. По завршетку обуке полазнице остају на радној пракси у трајању од 20 радних дана.

У обуци за геронтодомаћице у Апатину која је почела 12.09.2019. и траје до 21.10.2019. године учествује шест незапослених лица, који ће након успешно завршениог оспособљавања добити сертификате. Током октобра се очекује и почетак основне информатичке обуке ECDL, у коју ће бити укључено двадесет особа са инвалидитетом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.