У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА СОМБОРСКОГ ПОРОДИЛИШТА

DRUŠTVO SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић je са сарадницима обишао радове на реконструкцији породилипта Опште болнице „др Радивој Симоновић“. Радовима су обухваћене све просторије. У потпуности се реконструишу тоалети и собе, а захваљујући овом пројекту породилиште ће добити нови апартман у којем ће бити два лежаја, као и изолациону собу, док ће будуће тате имати могућност да присуствују порођају.

Пројекат реконструкције породилишта финансирало је Министарство без портфеља задужено за демографију и популациону политику, као и Град Сомбор, а извођач радова је „Сомборелектро“. У реконструкцију сомборског породилишта биће уложено више од 19 милиона динара, а док трају радови, будуће маме се упућују на порођај у суботичку Општу болницу или у Клинику за гинекологију и акушерство у Новом Саду.

Предвиђено је да радови трају три месеца, а рок за завршетак је 13. децембар 2021. године.

Подсећамо да је комплетна обнова породилишта последњи пут рађена 2000. године и то средствима једне немачке невладине организације. Шест година касније у склопу реконструкције болнице обновљене су само две операционе сале, једна за акушерске и једна за гинеколошке операције, док у породилишту ништа није рађено.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *