У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА МИНЕРАЛНИХ ФИЛТЕРА НА ФАБРИЦИ ВОДЕ У АПАТИНУ

APATIN EKONOMIJA VESTI

У току је реконструкција минералних филтера на фабрици воде у Апатину, а до сада је реализовано око 70% предвиђених радова.

Након што је 10. септембра 2019. године извођач радова уведен у посао, именован је одговорни извођач радова, као и стручни надзор над извођењем радова. Потом је извршена набавка и испорука минералних испуна типа „Culligan“ за 12 аутоматских филтера на првом степену филтрације.

На четири аутоматска филтера обављено је вађење постојеће испуне, демонтажа, пескарење и фарбање, као и монтажа филтера са цевним разводима, али и пуњење новом минералном испуном, дезинфекција, испирање и припрема за пуштање у рад. Урађена је и комплетна реконструкција система за производњу и дозирање натријум хипохлорита, који је пуштен у рад.

Инвестициона вредност радова на реконструкцији минералних филтера на фабрици воде у Апатину износи 24.900.000,00 динара, од чега Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство финансира 79,90% укупне инвестиције, а осталих 20,10% обезбеђује корисник средстава, односно општина Апатин.

Циљ реконструкције филтера је да се у наредних 10 година обезбеди несметано и перманентно снабдевање грађана квалитетном пијаћом водом, према правилнику о хигијенској исправности воде за пиће, што уједно и представља рок трајања филтерске испуне.

1 thought on “У ТОКУ РЕКОНСТРУКЦИЈА МИНЕРАЛНИХ ФИЛТЕРА НА ФАБРИЦИ ВОДЕ У АПАТИНУ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *