U TOKU KONKURS ZA COCA-COLA AKTIVNU ZONU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Povodom obeležavanja 45 godina proizvodnje Coca-Cole u Srbiji, u saradnji sa Nacionalnom alijansom za lokalni i ekonomski razvoj i uz podršku Ministarstva regionalog razvoja i lokalne samouprave, ova kompanija pokloniće Coca-Cola aktivne zone – fitnes centre na otvorenom građanima u 45 opština i gradova iz naše zemlje.

Počevši od 1. juna do kraja jula, svi građani će putem sajta www.45godinausrbiji.rs i putem Coca-Cola Fejsbuk stranice moći da glasaju za opštinu/grad u kojoj žele da se sagradi fitnes centar na otvorenom. Lokalne samouprave koje budu izabrane moći će da predlože konkretnu lokaciju za izgradnju rekreativne zone.

– Biće obuhvaćene sve opštine u Srbiji, podeljene u tri kategorije po broju stanovnika, a apatinska opština spada u srednju kategoriju, dok će biti izabrano po 15 opština sa najvećim brojem glasova u svakoj kategoriji. Proglašenje pobednika biće objavljeno u avgustu, dok je otvaranje prvog fitnes centra predviđeno za septembar. Planirano je da do kraja 2013. godine bude izgrađeno do 10 fitnes centara, a svi ostali do maja 2014. godine – navodi se, između ostalog, u saopštenju NALED-a.

Kancelarija za mlade opštine Apatin poziva sve građane da se aktivno uključe u inicijativu i utiču na to da naša opština bude među 45 odabranih.

– Aktivan način života neophodan je preduslov zdravlja, a izgradnjom ovog fitnes centra vežbanje bi bilo dostupno svima bez obzira na finansijske prilike. Ovaj projekat značajno bi podigao kvalitet života građana i doneo brojne prednosti za lokalnu zajednicu, pa je zato neophodno da se zajedničkim snagama aktivno uključimo i svakodnevnim glasanjem doprinesemo njegovoj realizaciji – ističu u Kancelariji za mlade opštine Apatin.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *