ВУК НИКОЛИЋ СКУВАО НАЈБОЉИ ПАПРИКАШ ОД ДИВЉАЧИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Пољоапотека “Агроцентар Пејак” у сарадњи са бројним пријатељима и спонзорима је 16. jула 2022. године на излетишту код језера “Арка” (бивша “Зелена глава), код Старе пумпе у Апатину организовала манифестацију “Ловачки рог”. Манифестација обухвата међународно такмичење у кувању паприкаша од дивљачи, и у припреми разноврсних специјалитета од дивљачи и плодова шуме, са циљем да популарише боравак у природи, лов и риболов, домаћу радиност и старе и уметничке занате.

Прво место у кувању паприкаша од дивљачи је освојио двадесетпетогодишњи Вук Николић, кувар из Раткова, који је у својој каријери кувао од Богојева до Скадарлије и Опатије у Хрватској, а овог пута је био главни за паприкаш у екипи “Арка”. Одлуком стручног жирија, друго место је припало Жељку Бараћу из Апатина, а треће Душану Мачкићу и Зорану Мандићу који си овај специјалит припремали за Рукометни Клуб Апатин.

Специјална награда организатора и спонзора за допринос у квалитету припала је Милошу Ракасу, вођи групе “Џими Комерц” из Пригревице.

Победници такмичења у кувању паприкаша од дивљачи су однели кући вредне кулинарске грнчарске посуде из Злакусе.

Сви остали такмичари су због високог квалитета били добро оцењени седмим местом, и такође су награђени медаљама и захвалницама.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *