СОМБОРСКА БОЛНИЦА ДОБИЛА НОВУ ОПРЕМУ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

На основу Јавног конкурса Покрајинског секретаријата за здравство за финансирање односно суфинансирање изградње, одржавања и опремања здравствених установа у 2022. години, Општој болници „Др Радивој Симоновић“ Сомбор су, између осталог, одобрена средства за набавку Батеријске осцилаторне тестере и пиштоља за аутоматску биопсију за потребе Одељења за хирургију, као и новац за куповину Ултразвучног апарата високе класе са линеарном и конвексном сондом за потребе Службе за радиологију.

Наведена опрема је испоручена и пуштена у рад од стране добављача.

Тиме је на Одељењу хирургије значајно олакшан рад и подигнут стандард извођења оперативног захвата код ампутације доњих екстремитета. Такође, омогућена је и примена савремене дијагностичке методе у лечењу карцинома дојке, при чему су узорци добијени овом методом довољни за даљу анализу рецепторског статуса чијом верификацијом се одређује даљи персонализовани начин лечења пацијенткиње у случају откривања малигне болести.

У склопу Службе за радиологију сомборске болнице налазе се три кабинета за ултразвучну дијагностику, а до сада су средствима Покрајинског секретаријата за здравство набављена два нова савремена уређаја. Набавком трећег апарата омогућен је рад у сва три кабинета и тиме обезбеђена адекватна и брза дијагностика, примена најсавременијих дијагностичких протокола за радиолошку област, убрзан процес рада што ће довести до смањења листе чекања.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *