У ТОКУ АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ ВУК КАРАЏИЋ У СОНТИ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Радови на реконструкцији улице Вука Караџића у Сонти увелико трају. Данас се кренуло са асфалтирањем деонице дуге око 850 метара, и она би требало бити завршена наредних дана. Радове на асфалтирању данас су обишли заменица председника општине Апатин, Дубравка Kораћ и председник Савета Месне заједнице Сонта, Драган Радојевић.

Улица Вука Караџића у Сонти се реконструише из средстава општине Апатин, а на захтев великог броја становника овог села. Била је прилично оштећена проласком теретних камиоина, створиле су рупе на путу што је био проблем за становнике који овде живе и који иначе пролазе овом фреквентном улицом. Просто се стварао проблем за саобраћај и ми смо одлучили да реагујемо, да пре зиме завршимо реконструкцију ове улице. Вредност радова је близу 5 милиона динара и биће завршени већ сутра – изјавила је Дубравка Кораћ.

До пре неколико дана људи су газили по великим рупама и то је представљало проблем за оне који живе у овом делу улице, било је немогуће доћи до њихових кућа, а ево данас смо дочекали да и тај проблем решимо. Овај посао смо поделили у две фазе, већ следеће године се надам да ћемо кренути и у остатак улице Вука Караџића према Ветеринарској станици, да и то завршимо. До скора смо радили бетонирање тротоара у дужини 350 метара, а од пролећа планирамо да кренемо са изградњом Зелене пијаце. – рекао је секретар  МЗ Сонта Драган Радојевић.

Мештани овог села Стеван Грбић и Александар Дураковић који живе у улици Вука Караџића, изразили су задовољство што се поменута улица реконструише.

Већ пар година ломимо и кидамо возила, стварно је било лоше. Похваљујем власт на челу са Драганом Радојевићем. Свако добро за село треба наградити и само тако нека наставе. – рекао је Грбић.

Пут је био изузетно оштећен и знатно отежавао живот мештанима Сонте.

Проблем су направили велики камиони који пролазе овуда и они су највише допринели уништавању цесте. Превентивно је био постављен саобраћајни знак са ограничењем брзине на 30. Дешавало се доста пута да се направи штета на гумама и фелнама, конкретно и мени лично. Драго нам је што ће бити урађено асфалтирање и значиће пуно људима који овде живе. – рекао је Дураковић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *