УГОСТИТЕЉИ МОГУ ДА РАДЕ ДО ПОНОЋИ

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE SOMBOR SRBIJA VESTI

Кризни штаб је донео одлуку о додатном попуштању мера, па ће тако угоститељски објекти моћи да раде сваки дан до поноћи, и у отвореном и у затвореном простору.

Та мера ступа на снагу од сутра, пренела је новинарима минситарка и чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је навела да последње биоскопске пројекције могу да почну у 23 сата, те да до тог времена могу да раде и њихове благајне.

Трафике и киосци моћи ће да раде 00-24 сата.

Такође, конгреси, пословни и научни, у затвореном простору моћи ће да окупе максимално 200 особа, док је ранији максимум био 100 особа.

„Укида се бесплатан ПЦР за наше грађане који путују у Немачку”, рекла је Кисић Тепавчевић.

Она је навела да ће сви који се пријаве на портал еУправе до вечерас у поноћ, и вакцинише се у наредних седам дана, остварити право на 3.000 динара, преноси Танјуг.

Наредних недеља о вакцинацији деце

Чланица Кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић најавила је данас да ће наредних недеља и у Србији бити донета одлука о препоруци за вакцинацију деце старости од 12 до 15 година искључиво Фајзеровом вакцином.

Она је после седнице Кризног штаба одговарајући на питања новинара рекла да и сада постоји препорука за вакцинацију старијих од 16 година искључиво за Фајзерову вакцину.

„Сада уколико то буде и за млађу узрасну групу биће само за Фајзер, као препорука”, рекла је Кисић Тепавчевић.

Објаснила је да када се раде истраживања вакцина да се прво обављају на здравим пунолетним особама и да је писало да још нису рађена на малолетницима, трудницама и породиљама, а не и да су забрањене за ту популацију.

„Када се вакцина показала ефикасном и безбедном у популацији пунолетних здравих грађана, раде се и ова испитивања, почела су да се раде и ова испитивања, прво су одабрани старији од 16 година, што је врло брзо било праћено и у нашој земљи са одобравањем, сада је кренула и са 12 до 15 година, тако да се наредних недеља то очекује и у нашој земљи”, рекла је она, преноси Танјуг

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *