У АПАТИНУ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI

Традиционалним полагањем венаца на спомен-обележја палим борцима НОР, жртвама фашизма рата 1941-1945. године, борцима Црвене армије и погинулим борцима рата 1990-1999. године, као и на бисте народних хероја, у aпатинској општини је обележен Дан победе над фашизмом.

Венце су на споменик, спомен-плоче и бисте народних хероја положиле делегације општине Апатин, заменик председнице Радован Ђукић и начелник општинске управе Мане Шкорић, СУБНОР-а општине Апатин, делегације Првог центра за обуку Војске Србије из Сомбора, Организације резервних војних старешина, Удружења пензионисаних војних лица, те представници Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Српске радикалне странке.
Председник СУБНОР општине Апатин, Стево Драча, одржао је надахнут говор пред првоборцима и борцима НОР-а, борцима рата 1990-1999. године, потомцима учесника НОР, поштоваоцима и члановима СУБНОР, члановима породица и родбине погинулих бораца, ратним војним инвалидима, резервним војним старешинама и окупљеним грађанима.

Венци су положени и на спомен-обележја у Kупусини и Сонти, а јуче, 08. маја, положени су на спомен-обележје на пригревачком Тргу хероја, у склопу програма „Мајских свечаности“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.