U SUBOTU PREDAVANJE NA TEMU LJUDSKIH PRAVA

APATIN DRUŠTVO VESTI
U subotu, 18. oktobra, u maloj sali zgrade apatinskog Opštinskog veća Samostalnog sindikata Srbije, na adresi Srpskih vladara br. 10, održaće se predavanje na temu ljudskih prava i biće predstavljen Program prekogranične saradnje Srbije i Hrvatske.
Na skupu će govoriti Đorđe Bojović, projektni koordinator Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji, predsednik Udruženja građana “Vrbaški edukativni centar” Boris Jurošević, ambasador pomirenja, kao i koordinator projekta za apatinsku opštinu Milica Milosavljević iz Udruženja građana “MRAV”.
Učesnici će imati priliku da se informišu o osnovama ljudskih prava, mehanizmima njihove zaštite, suočavanju sa prošlošću, kao i da razgovaraju o problemima u vezi sa položajem manjina u lokalnim zajednicama. Projekat povezuje osam gradova u Srbiji i Hrvatskoj: Suboticu, Apatin, Šid, Bačku Palanku, Osijek, Vukovar, Pakrac i Slavonski Brod.
Početak programa zakazan je za 10.00 sati, a organizatori pozivaju sve zainteresovane do 35 godina starosti da uzmu besplatno učešće. Prijave se mogu izvršiti putem telefona 061/6500641.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *